Jadłospis 06-10.10 2025

Poniedziałek- 06.10.2025

Zupa pomidorowa z ryżem.

Kopytka z musem śliwkowym,cukrem cynamonowym i kleksem śmietany.

Herbata.

ALERGENY: 1, 3, 7, 9.

Wtorek– 07.10.2025

Zupa koperkowa.

 Gulasz z kaszą i ogórkiem konserwowym.

Kompot owocowy.

ALERGENY: 1,7, 9.

Środa– 08.10.2025

Zupa grysikowa.

 Kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria. Owoc.

Herbata.

ALERGENY: 1, 3, 7, 9.

Czwartek– 09.10.2025

Zupa fasolowa.

Łazanki.

Kompot. Herbata.

ALERGENY: 1, 3,7, 9.

Piątek– 10.10.2025

Zupa rybna.

Jajko sadzone, ziemniaki sos koperkowy, surówka z kapusty pekińskiej.

Herbata. Batonik musli.

ALERGENY: 1, 3, 4, 7, 9.

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE

NIETOLERANCJI  WG ROZPORZĄDZENIA PARL AMENTU EUROPEJSKIEGO

I RADY (EU) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011.

1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica ( w tym orkisz i pszenica khorasan),żyto,    jęczmień,owies, lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne .

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne.

8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca i produkty pochodne.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.