Jadłospis 09-13.06.2025
Poniedziałek– 09.06.2025
Zupa jarzynowa.
Kluski faszerowane mięsem z cebulką.
Herbata.
ALERGENY: 1, 3, 7, 9.
Wtorek– 10.06.2025
Zupa grzybowa.
Pulpet w sosie pomidorowym, ziemniaki , surówka z białej kapusty.
Kompot owocowy.
ALERGENY: 1, 3 7, 9.
Środa – 11.06.2025
Zupa grochowa,
Naleśniki z serem.
Kompot owocowy.
ALERGENY: 1, 3 7, 9.
Czwartek– 12.06.2025
Zupa ogórkowa.
Pieczeń wieprzowa, kluski śląskie, sos, buraczki .
Herbata.
ALERGENY: 1, 3 7, 9.
Piątek – 13.06.2025
Zupa barszcz ukraiński.
Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem.
ALERGENY: 1, 3, 4, 7, 9.
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE
NIETOLERANCJI WG ROZPORZĄDZENIA PARL AMENTU EUROPEJSKIEGO
I RADY (EU) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011.
1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica ( w tym orkisz i pszenica khorasan),żyto, jęczmień,owies, lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne .
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne.
8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.

