Menu Zamknij

Jadłospis 10-14.02.2025

Plate Of Cooked Meat With Cooked Vegetable

Poniedziałek– 10.02.2025

Zupa pomidorowa z ryżem .

Gyros z tzatzikami, ziemniaki.

Herbata.

ALERGENY: 1,7, 9.

Wtorek– 11.02.2025

Zupa barszcz ukraiński.

Makaron z tuńczykiem i warzywami.

 Kompot porzeczkowo – jabłkowy.

ALERGENY: 1, 3, 4, 7, 9.

Środa – 12.02.2025

Zupa grzybowa.

Pierogi ruskie z cebulką i boczkiem.

Herbata.

ALERGENY: 1, 3, 7, 9.

Czwartek – 13.02.2025

Zupa rosół z makaronem.

Kotlet schabowy, ziemniaki, kapusta zasmażana.

 Kompot porzeczkowo – jabłkowy.

ALERGENY: 1, 3,7, 9.

Piątek – 14.02.2025

Zupa fasolowa.

Ziemniaki tłuczone z cebulką , kefir.

ALERGENY: 7, 9.

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE

NIETOLERANCJI  WG ROZPORZĄDZENIA PARL AMENTU EUROPEJSKIEGO

I RADY (EU) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011.

1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica ( w tym orkisz i pszenica khorasan),żyto,    jęczmień,owies, lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne .

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne.

8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca i produkty pochodne.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.