Menu Zamknij

Jadłospis 13-17.01.2025

Plate Of Cooked Meat With Cooked Vegetable

Poniedziałek– 13.01.2025

Zupa ziemniaczana.

Paluszki drobiowe, ziemniaki, marchew tarta z jabłkiem.

Herbata.

ALERGENY: 1, 3,7, 9.

Wtorek– 14.01.2025

Zupa porowa.

Gulasz z kaszą, ogórek konserwowy. Mandarynka.

Herbata.

ALERGENY: 1,7, 9.

Środa – 15.01.2025

Zupa brokułowa.

Udko duszone, kluski śląskie, sos, kapusta czerwona.

Kompot z truskawek i porzeczki.

ALERGENY: 1,7, 9.

Czwartek – 16.01.2025

Fasolka po bretońsku z bułką.

Herbata. Banan.

ALERGENY: 1, 9.

Piątek – 17.01.2025

Zupa rybna.

Makaron z twarogiem, cukrem i  masłem.

Soczek.

ALERGENY: 1, 3, 4, 7, 9.

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE

NIETOLERANCJI  WG ROZPORZĄDZENIA PARL AMENTU EUROPEJSKIEGO

I RADY (EU) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011.

1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica ( w tym orkisz i pszenica khorasan),żyto,    jęczmień,owies, lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne .

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne.

8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca i produkty pochodne.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.