
Jadłospis 17-21.03.2025
Poniedziałek– 17.03.2025
Zupa pomidorowa z ryżem.
Paluszki drobiowe z ziemniakami, surówka Colesław.
Herbata.
ALERGENY: 1, 3, 7, 9.
Wtorek– 18.03.2025
Zupa rosół z makaronem.
Udko duszone, ziemniaki, mizeria.
Kompot porzeczkowo – jabłkowy.
ALERGENY: 1, 3, 7, 9.
Środa – 19.03.2025
Zupa żurek z jajkiem.
Łazanki.
Herbata.
ALERGENY: 1, 3, 7, 9.
Czwartek – 20.03.2025
Zupa grochowa.
Kotlet pożarski, sos pieczarkowy, kasza.
Kompot porzeczkowo – jabłkowy.
ALERGENY: 1, 3, 7, 9.
Piątek – 21.03.2025
Zupa rybna.
Tortelloni z ricottą i szpinakiem w sosie pomidorowo – paprykowym.
ALERGENY: 1, 3, 4, 7, 9.
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE
NIETOLERANCJI WG ROZPORZĄDZENIA PARL AMENTU EUROPEJSKIEGO
I RADY (EU) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011.
1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica ( w tym orkisz i pszenica khorasan),żyto, jęczmień,owies, lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne .
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne.
8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.