Przejdź do treści
Jadłospis 17-21.03.2025

Jadłospis 17-21.03.2025

Poniedziałek– 17.03.2025

Zupa pomidorowa z ryżem.

Paluszki drobiowe z ziemniakami, surówka Colesław.

Herbata.

ALERGENY: 1, 3, 7, 9.

Wtorek– 18.03.2025

Zupa rosół z makaronem.

Udko duszone, ziemniaki, mizeria.

 Kompot porzeczkowo – jabłkowy.

ALERGENY: 1, 3, 7, 9.

Środa – 19.03.2025

Zupa żurek z jajkiem.

Łazanki.

Herbata.

ALERGENY: 1, 3, 7, 9.

Czwartek – 20.03.2025

Zupa grochowa.

Kotlet pożarski, sos pieczarkowy, kasza.

 Kompot porzeczkowo – jabłkowy.

ALERGENY: 1, 3, 7, 9.

Piątek – 21.03.2025

Zupa rybna.

Tortelloni z ricottą i szpinakiem w sosie pomidorowo – paprykowym.

ALERGENY:  1, 3, 4, 7, 9.

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE

NIETOLERANCJI  WG ROZPORZĄDZENIA PARL AMENTU EUROPEJSKIEGO

I RADY (EU) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011.

1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica ( w tym orkisz i pszenica khorasan),żyto,    jęczmień,owies, lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne .

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne.

8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca i produkty pochodne.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.

admin
http://wp.sp18.pl