Jadłospis 19-30.05.2025
Poniedziałek– 19.05.2025
Zupa pomidorowa z makaronem.
Frytki z kurczaka, ziemniaki, marchew tarta z jabłkiem .
Kompot porzeczkowo – jabłkowy.
ALERGENY: 1, 3 7, 9.
Wtorek– 20.05.2025
Zupa fasolowa.
Pulpet w sosie koperkowym, ziemniaki , sałata lodowa.
Herbata.
ALERGENY: 1, 3 7, 9.
Środa – 21.05.2025
Rosół z ryżem,
Gołąbek w sosie pomidorowym, ziemniaki.
Herbata.
ALERGENY: 1, 3 7, 9.
Czwartek– 22.05.2025
Zupa ogórkowa.
Potrawka drobiowa z warzywami i makaronem .
Kompot porzeczkowo – jabłkowy.
ALERGENY: 1, 3 7, 9.
Piątek – 23.05.2025
Zupa jarzynowa.
Paluszki rybne, ziemniaki, surówka Colesław.
ALERGENY: 1, 3, 4, 7, 9.
Poniedziałek– 26.05.2025
Zupa pieczarkowa.
Gulasz z kaszą, ogórek kiszony.
Kompot porzeczkowo – jabłkowy.
ALERGENY: 1, 3 7, 9.
Wtorek– 27.05.2025
Zupa porowa.
Pierogi z truskawkami, masłem i cukrem.
Herbata.
ALERGENY: 1, 3 7, 9.
Środa – 28.05.2025
Fasolka po bretońsku z bułką.
Herbata.
ALERGENY: 1, 3 7, 9.
Czwartek– 29.05.2025
Zupa krupnik.
Kotlet mielony, ziemniaki, sałata z śmietaną .
Kompot porzeczkowo – jabłkowy.
ALERGENY: 1, 3 7, 9.
Piątek – 30.05.2025
Zupa rybna.
Jajko sadzone, ziemniaki, surówka z białej kapusty z ogórkiem
i koperkiem..
ALERGENY: 1, 3, 4, 7, 9.
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE
NIETOLERANCJI WG ROZPORZĄDZENIA PARL AMENTU EUROPEJSKIEGO
I RADY (EU) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011.
1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica ( w tym orkisz i pszenica khorasan),żyto, jęczmień,owies, lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne .
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne.
8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.

