Menu Zamknij

Jadłospis 20-24.01.2025

Plate Of Cooked Meat With Cooked Vegetable

Poniedziałek– 20.01.2025

Zupa ogórkowa.

Makaron z potrawką z tuńczyka i łososia.

Herbata. Jabłko.

ALERGENY: 1, 3, 4, 7, 9.

Wtorek– 21.01.2025

Zupa pieczarkowa.

Gołąbek z sosem pomidorowym i ziemniakami.

 Mandarynka. Herbata.

ALERGENY: 1, 3, 7, 9.

Środa – 22.01.2025

Zupa jarzynowa.

Kotlet mielony, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej .

Kompot z truskawek i porzeczki.

ALERGENY: 1, 7, 9.

Czwartek – 23.01.2025

Zupa rosół z makaronem .

Rolada wieprzowa, kluski śląskie , sos , buraczki czerwone z jabłkiem

i cebulką.

Herbata. Banan.

ALERGENY: 1, 3, 7, 9.

Piątek – 24.01.2025

Zupa barszcz z ziemniakami.

Pancakes z musem jabłkowym. Herbata.

ALERGENY: 1, 3, 7, 9.

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE

NIETOLERANCJI  WG ROZPORZĄDZENIA PARL AMENTU EUROPEJSKIEGO

I RADY (EU) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011.

1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica ( w tym orkisz i pszenica khorasan),żyto,    jęczmień,owies, lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne .

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne.

8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca i produkty pochodne.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.