Poniedziałek– 20.01.2025
Zupa ogórkowa.
Makaron z potrawką z tuńczyka i łososia.
Herbata. Jabłko.
ALERGENY: 1, 3, 4, 7, 9.
Wtorek– 21.01.2025
Zupa pieczarkowa.
Gołąbek z sosem pomidorowym i ziemniakami.
Mandarynka. Herbata.
ALERGENY: 1, 3, 7, 9.
Środa – 22.01.2025
Zupa jarzynowa.
Kotlet mielony, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej .
Kompot z truskawek i porzeczki.
ALERGENY: 1, 7, 9.
Czwartek – 23.01.2025
Zupa rosół z makaronem .
Rolada wieprzowa, kluski śląskie , sos , buraczki czerwone z jabłkiem
i cebulką.
Herbata. Banan.
ALERGENY: 1, 3, 7, 9.
Piątek – 24.01.2025
Zupa barszcz z ziemniakami.
Pancakes z musem jabłkowym. Herbata.
ALERGENY: 1, 3, 7, 9.
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE
NIETOLERANCJI WG ROZPORZĄDZENIA PARL AMENTU EUROPEJSKIEGO
I RADY (EU) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011.
1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica ( w tym orkisz i pszenica khorasan),żyto, jęczmień,owies, lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne .
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne.
8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.