Jadłospis 27-31.10 2025

Poniedziałek- 27.10.2025

Zupa koperkowa.

Mortadela , marchew na ciepło, ziemniaki.

Herbata. Owoc.

ALERGENY: 1, 3, 7, 9.

Wtorek– 28.10.2025

Zupa fasolowa.

Gulasz z kaszą, surówka z kapusty kiszonej.

Kompot z owocami .

Środa– 29.10.2025

Zupa barszcz czysty z 2 krokietami.

Herbata. Owoc.

ALERGENY: 1, 3, 7, 9.

Czwartek– 30.10.2025

Zupa grysikowa.

 Pieczeń z karczku, ziemniaki, kapusta czerwona.

Herbata.

ALERGENY: 1, 3, 7, 9.

Piątek– 31.10.2025

Zupa rybna.

Pancake z musem jabłkowym.

Kompot z owocami.

ALERGENY: 1, 3, 4, 7, 9.

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE

NIETOLERANCJI  WG ROZPORZĄDZENIA PARL AMENTU EUROPEJSKIEGO

I RADY (EU) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011.

1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica ( w tym orkisz i pszenica khorasan),żyto,    jęczmień,owies, lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne .

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne.

8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca i produkty pochodne.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.