
Jadłospis 31.03-4.04 2023
Poniedziałek– 31.03.2025
Zupa krupnik.
Jajko sadzone, ziemniaki, surówka marchewkowo – porowa .
Herbata . Owoc.
ALERGENY: 1, 3, 7, 9.
Wtorek– 01.04.2025
Zupa ziemniaczana.
Kotlet serowy, ziemniaki, surówka z kapusty czerwonej.
Kompot porzeczkowo – jabłkowy.
ALERGENY: 1, 3, 7, 9.
Środa – 02.04.2025
Zupa rosół z makaronem.
Gołąbek w sosie pomidorowym, ziemniaki.
ALERGENY: 1, 3, 7, 9.
Czwartek – 03.04.2025
Zupa kapuśniak.
Pancakes z sosem truskawkowym.
Herbata.
ALERGENY: 1, 3, 7, 9.
Piątek – 04.04.2025
Zupa jarzynowa.
Potrawka z tuńczyka z warzywami i makaronem.
ALERGENY: 1, 3, 4, 7, 9.
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE
NIETOLERANCJI WG ROZPORZĄDZENIA PARL AMENTU EUROPEJSKIEGO
I RADY (EU) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011.
1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica ( w tym orkisz i pszenica khorasan),żyto, jęczmień,owies, lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne .
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne.
8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.