Menu Zamknij

Jadłospis 09-13.05.2022

Poniedziałek – 9.05.2022

Zupa porowa.

Sos pieczarkowy, ogórek konserwowy, ziemniaki.

Herbata.

ALERGENY; 1, 7, 9.

Wtorek – 10.05.2022

Zupa rosół z ryżem.

Kotleciki mięsno-warzywne w sosie koperkowym,buraczki czerwone, ziemniaki.

Kompot.

ALERGENY; 1, 3, 7 , 9.

Środa –11.05.2022

Zupa kalafiorowa – krem.

Gyros, tzatziki, ziemniaki.

Herbata.

ALERGENY; 1, 3, 7, 9.

Czwartek -12.05.2022

Zupa krupnik.

Paluszki rybne, marchew z groszkiem,ziemniaki.

Herbata.

ALERGENY; 1, 3, 4,7,9.

Piątek –13.05.2022

Zupa barszcz z krokietem.

Naleśniki z serem .

Kompot.

ALERGENY; 1, 3,7, 9.

INFORMUJEMY, ŻE SĄ MOŻLIWE DROBNE ZMIANY W JADŁOSPISIE.

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE

NIETOLERANCJI  WG ROZPORZĄDZENIA PARL AMENTU EUROPEJSKIEGO

I RADY (EU) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011.

1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica ( w tym orkisz i pszenica khorasan),żyto,    jęczmień,owies, lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne .

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne.

8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca i produkty pochodne.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.