Poniedziałek – 9.05.2022
Zupa porowa.
Sos pieczarkowy, ogórek konserwowy, ziemniaki.
Herbata.
ALERGENY; 1, 7, 9.
Wtorek – 10.05.2022
Zupa rosół z ryżem.
Kotleciki mięsno-warzywne w sosie koperkowym,buraczki czerwone, ziemniaki.
Kompot.
ALERGENY; 1, 3, 7 , 9.
Środa –11.05.2022
Zupa kalafiorowa – krem.
Gyros, tzatziki, ziemniaki.
Herbata.
ALERGENY; 1, 3, 7, 9.
Czwartek -12.05.2022
Zupa krupnik.
Paluszki rybne, marchew z groszkiem,ziemniaki.
Herbata.
ALERGENY; 1, 3, 4,7,9.
Piątek –13.05.2022
Zupa barszcz z krokietem.
Naleśniki z serem .
Kompot.
ALERGENY; 1, 3,7, 9.
INFORMUJEMY, ŻE SĄ MOŻLIWE DROBNE ZMIANY W JADŁOSPISIE.
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE
NIETOLERANCJI WG ROZPORZĄDZENIA PARL AMENTU EUROPEJSKIEGO
I RADY (EU) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011.
1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica ( w tym orkisz i pszenica khorasan),żyto, jęczmień,owies, lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne .
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne.
8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.